Om

JEMTAB Systems

Det startade på 1980-talet med två så vitt skilda produkter som luftdrivna fettsprutor och tandkronor i titan. Ur dessa idéer utvecklade företagets grundare Morgan Andersson ett nära samarbete med SKF, Svenska Kullagerfabriken, och senare med Nobel Biocare. Inte minst betydelsefullt var samarbetet med tandläkaren Matts Andersson om att göra tandkronor av titan.


Det lilla företaget i samhället Häggenås, tre mil utanför Östersund, hade nu tagit de första stegen mot en högteknologisk produktion av heltäckande systemleveranser. 1984 bytte företaget namn till Jemtab – Jämtlands Utvecklingsbolag AB.


Bland övriga produkter under de första åren fanns såddaggregat för skogsförnyelse, gravyrmaskiner och svarvar för tillverkning av tandkronor. Omsättningen ökade och fler och fler personer anställdes.


Företaget fortsatte att utvecklas och flyttade sin utvecklingsverksamhet till nya lokaler. År 2000 brann den fastigheten ner till grunden men nya modernare och större lokaler återuppbyggdes vilket gjorde att man kunde samla  hela verksamheten under samma tak. Ungefär samtidigt började en generationsväxling inom företaget.

Morgan Andersson har trappat ner på verksamheten och företaget drivs numera av sönerna Robert och Stefan.


Vår produktion är speciellt inriktad för att tillverka produkter som innehåller funktioner kopplade till höga tryck eller stor precision.

Höga tryck

Vi på Jemtab Systems arbetar med

mycket höga tryck och är bland de bättre i världen när det gäller att utveckla och tillverka pumpar som klarar dessa förhållanden.

I samarbete med Vestas och några

andra vindkraftsaktörer har vi tagit fram

ett hjälpmedel för att lättare kunna

utföra service på vindkraftverken.

Jämfört med traditionella metoder

minska HPI 500 servicetiden och

stilleståndstiden radikalt

Jemtab Systems AB:s samarbete med SKF har pågått i över 30 års tid. Vi har

tillsammans utvecklat och tillverkat allt från enklare handpumpar till dagens mer avancerade luftdrivna högtryckspumpar

Siemens hade en svårtillverkad och dyr produkt som de ville utveckla. Vi konstruerade om produkten vilket gjorde produkten mer produktionsvänligt. Produkten säljs idag över hela världen och vi tillverkar och monterar dem på Jemtab Systems AB och levererar dem till Siemens i Frankrike

Ett bryggeriföretag kontaktade oss när en ny lösning behövdes för att snabbt leverera drycker på festivaler och arenor behövdes. Vi löste problemet och har även tagit fram nya hjälpmedel som gör att öppnandet av drycker går i en svindlade takt.

Med dessa öppnare i olika utformningar har våra kunder försett Sveriges festivalbesökare med kall dryck inom rimlig tid utan att riskera förslitningsskador på personalen.

150 000 öl på 5 timmar är ett rekord som branschen pratar om.

Läs mer på hemsidan: Festivalopeners.com

Copyright 2020 © All Rights Reserved Jemtab Systems AB