Om JEMTAB Systems

Vår produktion är speciellt inriktad för att tillverka produkter som innehåller funktioner kopplade till höga tryck eller stor precision.

Kontakta oss

Om oss

Med start på 1980-talet

Det startade på 1980-talet med två så vitt skilda produkter som luftdrivna fettsprutor och tandkronor i titan. Ur dessa idéer utvecklade företagets grundare Morgan Andersson ett nära samarbete med SKF, Svenska Kullagerfabriken, och senare med Nobel Biocare. Inte minst betydelsefullt var samarbetet med tandläkaren Matts Andersson om att göra tandkronor av titan.

Det lilla företaget i samhället Häggenås, tre mil utanför Östersund, hade nu tagit de första stegen mot en högteknologisk produktion av heltäckande systemleveranser. 1984 bytte företaget namn till Jemtab – Jämtlands Utvecklingsbolag AB.

Bland övriga produkter under de första åren fanns såddaggregat för skogsförnyelse, gravyrmaskiner och svarvar för tillverkning av tandkronor. Omsättningen ökade och fler och fler personer anställdes.

Företaget fortsatte att utvecklas och flyttade sin utvecklingsverksamhet till nya lokaler. År 2000 brann den fastigheten ner till grunden men nya modernare och större lokaler återuppbyggdes vilket gjorde att man kunde samla hela verksamheten under samma tak. Ungefär samtidigt började en generationsväxling inom företaget.

Morgan Andersson har trappat ner på verksamheten och företaget drivs numera av sönerna Robert och Stefan.

Vår produktion är speciellt inriktad för att tillverka produkter som innehåller funktioner kopplade till höga tryck eller stor precision.

Medarbetare

Års erfarenhet

Specialiserade i

Höga tryck

Vi på Jemtab Systems arbetar med mycket höga tryck och är bland de bättre i världen när det gäller att utveckla och tillverka pumpar som klarar dessa förhållanden.

I samarbete med Vestas och några andra vindkraftsaktörer har vi tagit fram ett hjälpmedel för att lättare kunna utföra service på vindkraftverken. Jämfört med traditionella metoder minska HPI 500 servicetiden och stilleståndstiden radikalt

Kompetent personal

Erfarenhet sedan 1980-talet

Heltäckande systemleveranser